- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק עמ"א 13932-03-14
|
עמ"א בית משפט לענינים מקומיים בפתח תקווה |
13932-03-14
18.3.2014 |
|
בפני : שלהבת קמיר-וייס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. רן הלל 2. גני אליאל 2014 בע"מ 3. אבי אילוז 4. יורם בן חמו עו"ד טל גרשטיין ושלומי סהר |
: הועדה המקומית לתכנון ובניה פ"ת עו"ד נועם גמליאל |
| החלטה | |
1. בפני בקשה לביטול צו הריסה מנהלי, שהוצא מכח סעיף 238א(א) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה - 1965, ביום 05.03.14.
2. צו ההריסה המנהלי הוצא ע"י מר איציק ברוורמן, ראש העיר פתח תקוה ויו"ר הועדה המקומית לתכנון ובניה פתח תקוה, ביחס למבנה מקונסטרוקציית ברזל, סגירת חלונות מזכוכית וקירוי גג מפוליאוריטן מוקצף במידות של כ - 90 מ"ר, במקרקעין הידועים כגוש 6346, חלקה 146 (להלן: "המקרקעין"). הצו הודבק על גבי העבודות ביום הוצאתו - 05.03.14.
3. המשיבה הגיבה בכתב לבקשת הביטול, וביום 13.03.14, התקיים דיון, במעמד הצדדים, במהלכו הפרקליטים הנכבדים טענו טיעוניהם בעל פה.
4. לאחר עיון בכל טענות הצדדים, ובראיות שהוצגו, הגעתי לכלל מסקנה חד משמעית, כי דין הבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי להידחות ולהלן אבאר מסקנתי זו.
5. בהתאם לתב"ע פת/מח/57 החלה על המקרקעין יעוד המקרקעין הינו דרך.
6. המבנה נשוא הבקשה נבנה כתוספת למבנה קיים ללא קבלת היתר בניה. המבנה נשוא הבקשה והמבנה הקיים, משמשים כאולם אירועים אשר ביחס לשימוש בהם ניתן ביום 05.03.14 צו לפי סעיף 246 לחוק התכנון והבניה, כנגד המבקשים מס' 2-4, להימנע משימוש במבנה ובמקרקעין ללא היתר או בסטייה מהיתר או תוכנית וכן ניתן צו האוסר שימוש במבנה ובמקרקעין בניגוד להיתר ולתוכנית.
7. צודקת המשיבה בטענתה, כי ראוי היה לסלק הבקשה על הסף, בגין היעדר זכות עמידה, שכן המבקשים לא השכילו להציג כל ראיה לזכות חוקית שיש להם במקרקעין, שכאמור ייעודם דרך והמצויים בבעלות ממ"י .לפיכך, בשים לב להלכה הפסוקה (ראה: ע"פ 3249/05 בר יוסף נ' יו"ר ועדת תו"ב פ"ת, ע"פ (ב"ש) 4614/07 אבו סבילה נ' הועדה המחוזית לתו"ב; ע"פ (ב"ש) 5018/08 קבועה עילי נ' הועדה המחוזית לתו"ב ו - ע"פ (ב"ש) 4516/07 אבולקיען כאמל נ' הועדה המחוזית לתו"ב), לא ניתן לראות במבקשים כמי ש"רואה עצמו נפגע", בהתאם לסעיף 238א(ז)(1) לחוק התכנון והבניה.
8. על מנת לעשות מלאכתי שלמה, אדון בכל זאת בבקשה לגופה.
9. העילות המצומצמות שבגינן יכול בית המשפט על פי סעיף 238א(ח) לחוק התכנון והבניה להתערב ולבטל צו הריסה מנהלי, הינן שתיים בלבד: הראשונה - אם הבניה בוצעה כדין, והשניה - אם הוכח שביצוע הצו אינו דרוש לשם מניעת עובדה מוגמרת, כשהנטל להראות, כי התקיימה אחת מהעילות הנ"ל, מוטל על המבקשים את ביטול הצו (ראה רע"פ 1088/06 סברי חסן מחמוד נ' ועדת תו"ב הגליל המזרחי, פ"ד מ"ד (2) 417; רע"פ 634/97 אילן נקש נ' ועדת תו"ב בני ברק ו-ע"פ 9019/09 וחידי סייד שוויקי נ' יו"ר ועדת תו"ב ירושלים).
10. באשר לעילה הראשונה: המבקשים טוענים, כי המבנה הינו בהיתר, אולם לא השכילו להציג היתר בניה שכזה, ומקובלת עלי טענת המשיבה, כי בתיק הבניין לא מצוי כל היתר למבנה ומשכך המדובר בבניה שלא בוצעה כדין.
11. באשר לעילה השניה: על פי ההלכה הפסוקה, העילה השניה נבחנת בהתאם לקבוע בסעיפים 238א(א) (2) ו - (3) לחוק התכנון והבניה, קרי - אם מדובר בבניה שנסתיימה מעל 60 ימים לפני מועד הגשת התצהיר ליו"ר הועדה המקומית לתו"ב וכן בבניה שאוכלסה מעל 30 ימים לפני אותו מועד (ראה: רע"פ 5086/97 בן-חור נ' עירית ת"א-יפו, פד"י נא (4) 625; ע"פ (י-ם) 40604/07 נבילה דוויק נ' יו"ר ועדת תו"ב ירושלים ו-רע"פ 4330/05 אל עורקבי נ' מ"י).
לבית המשפט הוצגו תמונות אשר צולמו על ידי המפקח במועדים: 04.02.14, 10.02.14, 19.02.14 ו - 24.02.14, מהן ניתן לראות בבירור, כי הבניה נמצאת בעיצומה, כך שבמועד הגשת התצהיר, שהוגש ביום 05.03.14, אין מדובר בבניה שנסתיימה מעל 60 ימים או בבניה שאוכלסה תקופה העולה על 30 ימים, ומשכך, אין לראות בגמר הבניה שבוצעה בסוף חודש פברואר 2014 או בתחילת חודש מרץ 2014 כ"עובדה מוגמרת" בהתאם לקריטריונים שנקבעו בהלכה הפסוקה.
12. יצוין, כי לבית המשפט הוצגו תמונות נוספות אשר צולמו אף הן על ידי המפקח בתאריכים 04.03.14 ו - 05.03.14, עובר להדבקת הצו במקום, שבהן המבנה נחזה להיות טרם איכלוס, כך שאכלוס המבנה בוצע לראשונה לכל המוקדם החל מליל 05.03.14 (אז נטען לקיומו של אירוע ראשון במקום), כשמועד זה הינו מאוחר לחתימת מהנדס ועדת תכנון ובניה פתח תקוה על התצהיר התומך בצו ההריסה המנהלי; לחתימת יו"ר ועדת תכנון ובניה פ"ת על צו ההריסה המנהלי ולהדבקתו על מקום ביצוע העבודות, שהיה עוד ביום 05.03.14 בשעה 13:45 (בתמונה האחרונה, מיום 05.03.14 בשעה 13:42 רואים בבירור שהמבנה טרם אוכלס!).
13. תוצאת האמור היא שהבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי נדחית.
הפיקדון שהופקד על ידי המבקשים בסך של 50,000 ש"ח כתנאי לעיכוב ביצוע צו ההריסה עד למועד החלטה זו, יועבר למשיבה בגין הוצאותיה בבקשה זו.
ניתנה היום, ט"ז אדר ב תשע"ד, 18 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.
המזכירות תמציא לצדדים ההחלטה בדחיפות באמצעות הפקסמילה ותוודא טלפונית קבלתה. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
